dimarts, 7 de maig del 2013

El Magic Andreu al Nepal

Aquest mes de maig al Nepal encara hi ha més màgia que de costum!

El passat 30 d'abril vaig anar amb en Rupak (un voluntari nepalès) a recollir a l'aeroport a un voluntari molt especial de Barcelona, el Màgic Andreu, acompanyat de l'Oscar, un fotògraf i periodista.

Aquest equip màgic de voluntaris ha vingut al Nepal a fer un tour d'actuacions de màgia per cases d'acolliment, escoles i centres socials que durarà 40 dies i que farà que unes 4000 persones riguin i gaudeixin de la màgia.


A dia d'avuí ja porten 7 dies al Nepal i el Màgic Andreu ja ha realitzat 8 actuacions, amb uns 600 espectadors en total. De fet no para de fer màgia en cap moment, dinem en un restaurant, i comença a fer màgia als cambrers i en un tres i no res tenim 15 persones al voltant de la nostra taula badant com estaquirots.

 Però el més sorprenent no és el ritme incansable que porten, ni el nombre de nens i nenes que els han vist, sinó les reaccions que provoquen les actuacions en els nens, les nenes i també als grans. És increïble com riuen i es meravellen! El màgic no para de dir, desprès de cada actuació, que és la millor actuació de la seva vida.

Jo he vist 4 dels espectacles, però no em canso de veure com reaccionen els nens. És realment un projecte bonic que tot just acaba de començar però portarà màgia a Bhimphedi, Pokhara i fins i tot a un poblet perdut al mig de la muntanya (on només s'hi pot arribar caminant 5 hores muntanya amunt!), 40 dies de màgia sense pausa. Tot un plaer formar part d'aquest projecte!

Però no em veig en cor de transmetre-us aquesta màgia amb paraules, així que us poso unes quantes fotografies fetes per l'Oscar Bosch amb el Màgic Andreu en acció. I així podeu veure que al Nepal la màgia és més poderosa!







Si voleu seguir els pasos d'aquesta expedició màgica, podeu veure el seu bloc a nepalismagic.blogspot.com però no deixeu de seguir el yak blau, eeeh!

Amb aquesta expedició a més estic tenint la oportunitat de conèixer projectes d'altres organitzacions i vull parlar-vos d'un projecte que m'ha impactat especialment: la casa d'acolliment per a nenes Vistare.

El projecte el porta una ONG de Madrid. La primera impressió va ser força xocant. Entrar al pati d'una casa al Nepal i veure 50 nenes vestides totes amb una samarreta d'ESPAÑA no és un bon començament. 

Però a partir d'aquí tot com la seda! Les nenes eren molt educades i alegres (i que destaqui això al Nepal vol dir que són molt educades i molt alegres). A la casa només hi havia la directora i tres cuineres, la resta de tasques les feien les nenes! Estaven organitzades per grups (amb nenes de totes les edats, la més gran era la responsable del grup) i cada mes cada grup s'encarrega d'una tasca diferent (netejar la casa, netejar la roba, cuidar l'hort, ajudar a la cuina...). I us asseguro que és la casa més neta i ordenada que he vist al Nepal!


Finalment avui marxo amb la comitiva màgica cap a Bhimphedi. No estava clar que marxéssim avui perquè ahir hi havia rumors que hi hauria vaga. Però això no se sap segur fins al mateix matí, tothom surt al carrer i miren si hi ha activitat o no, és molt curiós. Totes les escoles posen un contestador amb una gravació que tenen preparada que diu "Avui per vaga no hi haurà classe" o bé "Avui hi ha activitat normal" (però en nepalès...).

Doncs finalment avui he sortit al carrer i hi havia activitat, així que m'he posat a escriure al bloc, tindré una reunió a les 10h (que pot ser important, però ja us ho explicaré si surt alguna cosa, perquè aquí mai se sap...) i a les 12 cap a Bhimphedi! Ara hi ha rumors que demà hi haurà vaga, però demà sí que sí, jajaja

A Bhimphedi el Màgic farà tallers de màgia amb els nens de la nostra casa d'acolliment i espectacles per a les escoles del poble. S'ho passaran d'allò més bé!

Jo per la meva banda intentaré arrencar les obres de millora del centre que ha planificat la Mònica (arquitecte, cantant, poliglota, voluntària i no sé quantes coses més...). També serà una bona oportunitat per veure com estan els nens nous i la nova treballadora del centre.

Tornarem diumenge, quan torni ja escriuré una altra entrada al bloc explicant com ha anat tot plegat.

Ah, i demà és un dia molt important al Nepal! Tot i que demà no hi hagi vaga es veu que molta gent no va a treballar ni va al col·legi el dia 9 de maig, per què és el dia de la mare! Aquí es veu que es celebra força i tothom a qui se li ha mort la mare se'n va al temple.

Així doncs! Aquest serà el primer 9 de maig que sóc jo qui felicita a la meva mare! A més, coincideix que farà exactament 29 anys que em va donar a llum!

MOLTES FELICITATS MAMA!
Moltes gràcies per tota la paciència i amor que m'has donat en tots aquests anys!
Tinc moltes ganes que vinguis aquest agost a conèixer aquest país tant extraordinari (i sobretot a veure'm a mi jajaja)

1 comentari:

  1. Hola Dani,

    Per molts anys amb força retard, fins avui no he entrat per veure si havies escrit alguna cosa més.
    29 anyets, quina criatureta, 29 abraçades.

    Per cert el Magic Andreu, és mooolt màgic, aquest cap de setmana estava a un plató de TV3, bé més ben dit sortia per la tele... vestit de teletubbie.

    ResponElimina